Strandpaviljoens: 4 x anders

Eten aan het strand is oh zo fijn! Knus in de winter en relaxed in de zomer. Standpaviljoens heb je in alle soorten en maten, ook op Texel. We hebben de meest bijzondere op een rij gezet.

7huisje_gastropaviljoenxv

 1. Culinair genieten in Gastropaviljoen XV, Den Burg Het allernieuwste strandpaviljoen van Texel is er niet zomaar een. Naast een prachtig inrichting ook een heel bijzondere, culinaire kaart.
 2.  Paal 17, De Koog
  Met 2 grote paviljoens naast elkaar, is de keuze hier reuze. Aan de ene kant de loungeplek Zomers en aan de andere kant Aan Zee met een heus dakterras en zelfs ruimte voor een private party!
 3. Paal 9 – surf center, Den Hoorn
  Bij paal 9 is het allemaal mogelijk: golfsurfen, kitesurfen, windsurfen en suppen! Om te huren, maar ook voor les. En daarna kun je, met je natte wetsuit nog aan, bijkomen in het nieuwe paviljoen.
 4. Kaap Noord, De Cocksdorp
  En natuurlijk, onze favoriet. Omdat je zo lekker met je voeten in het zand, kan staren naar Vlieland.

Doen als het kkkoud is!

De zon schijnt vaak op Texel, maar zeker niet altijd. En nu voelt het ook nog eens aan als -15. Na die mooie, maar gure strandwandeling is het tijd voor iets warmers.

wolbad_tip

Op het eiland is genoeg te doen als het weer even niet mee zit.

 1. Complete wellness in Hotel Texel
  Alles is aanwezig in deze kleinschalige wellness op 5 km afstand van het 7huisje.  Het wolbad is de special; een heerlijk zachte belevenis.
 2. Naar de bios bij Cinema Texel
  Altijd plaats, de nieuwste films, vriendelijk personeel, dichtbij parkeren op de parkeerplaats Vogelenzang. En je kunt er ook nog een hapje eten.
 3. Rondleiding bij de Texelse bierbrouwerij
  Van de bottelarij, naar het brouwhuis, via de vergistingsruimte en de lagerruimte naar het proefokaal waar de biertjes op je wachten!

3 wandeltips met de kinderen

Op Texel wil je natuurlijk wandelen op het strand, maar ken je deze wandelroutes al? Ideaal voor korte beentjes!

Onze top 3

7huisje - sommeltjespad

 1. Het Sommeltjespad
  Een 1,5 km lang kindernatuurpad in het bos. Nog nooit hebben onze jongens zo snel gelopen. Zoek de Sommeltjes!
 2. Kinderwandeling Ecomare
  Bij de bruinvissen rechtsaf de duinen in! Daar begint de kinderwandeling met heel veel opdrachten: lopen als een rugstreeppad, rennen als een fazant of horen als een konijn.
 3. Uitkijkpunt Kampeersnol
  Toegegeven, de naam klinkt niet aantrekkelijk. Maar het uitzicht is prachtig. Naast ’t Turfveld wandel je omhoog, langs ideale klimbomen, op weg naar een prachtig uitzicht over de duinen.